Dominicaanse Republiek politiek & economie

Dominicaanse RepubliekNet als hun politieke voorbeeld Amerika is de Dominicaanse Republiek een republiek met een gekozen president. Het Nationale Congres, dat bestaat uit een Senaat en een Kamer van Afgevaardigden, heeft de wetgevende macht in handen. Elk van de 27 provincies levert een gekozen senator voor de Senaat. Voor elke vijftigduizend inwoners zit er een afgevaardigde in de Kamer van Afgevaardigden. De president heeft de uitvoerende macht in handen en is tegelijkertijd het hoofd van het leger en de politie.

Voor de economie van de Dominicaanse Republiek zijn vooral landbouw, mijnbouw en toerisme belangrijke sectoren. Zoals veel andere ontwikkelingslanden kent de Dominicaanse Republiek veel werkloosheid. Landbouwproducten als suiker, koffie, cacao, tabak en bananen brengen veel geld in het laatje, maar het toerisme is absoluut in opkomst.Reisverhalen Dominicaanse Republiek

Bekijk reisverhalen Dominicaanse Republiek voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Dominicaanse Republiek. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Dominicaanse Republiek.


Rondreis aanbiedingen Dominicaanse Republiek

Reisorganisatie CheapTicketsReisorganisatie KrasReisorganisatie KuoniReisorganisatie Skytours

Bekijk Dominicaanse Republiek reisorganisaties

home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2019 Travelmonkey. All rights reserved.