Dominicaanse Republiek geschiedenis

Dominicaanse RepubliekAl rond 3000 voor Christus woonden er indianen op het eiland waar nu de Dominicaanse Republiek ligt. Duizenden jaren leefden zij in relatieve rust totdat Columbus de Spanjaarden in 1492 naar het eiland leidde. Door moord, slavernij en door de Spanjaarden meegenomen ziektes nam het aantal van de indianen snel af. Daardoor importeerden de kolonisten slaven vanuit Afrika om suikerriet te verbouwen. Maar zij deden meer. Ook de hoofdstad Santa Domingo heeft veel te danken aan de Afrikanen, die hier een kathedraal, het eerste ziekenhuis, het eerste nonnenklooster en de Alcazar (het paleis van Columbus), bouwden.

Op 27 februari 1844 werd de onafhankelijkheid van de Dominicaanse Republiek uitgeroepen en erkende Spanje het als een onafhankelijk land. Die onafhankelijkheid duurde niet lang, aangezien het land werd bezet door Amerika. Zij zorgden echter wel voor aanleg van wegen, water- en elektriciteitsvoorzieningen en een verbeterde export. Toen de Amerikanen de bezetting van de Dominicaanse Republiek stopzetten, nam de dictator Rafael Leonidas Trujillo de macht over voor dertien jaar.

De laatste jaren zijn hoopgevend voor de Dominicaanse Republiek. Na de verkiezingen van 1996 kwam er eindelijk een relatief jonge president aan de macht die voor de verandering eens niet afkomstig was uit de rijke gebieden. Toch is de bureaucratie en het gerommel in de politiek natuurlijk niet zomaar voorbij. Maar het begin is er en de Dominicaanse Republiek heeft weer vertrouwen in zijn toekomst.Reisverhalen Dominicaanse Republiek

Bekijk reisverhalen Dominicaanse Republiek voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Dominicaanse Republiek. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Dominicaanse Republiek.


Rondreis aanbiedingen Dominicaanse Republiek

Reisorganisatie CheapTicketsReisorganisatie KrasReisorganisatie KuoniReisorganisatie Skytours

Bekijk Dominicaanse Republiek reisorganisaties

home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2019 Travelmonkey. All rights reserved.