Dominicaanse Republiek cultuur

Dominicaanse RepubliekDe Dominicaanse Republiek telt negen miljoen inwoners, waarvan het merendeel tot de zogenaamde mulatten behoort (een mix van Europeanen, Afrikanen en Amer-indianen). 15% van de negen miljoen is blank en stamt af van de Spaanse bezetters. 10% van de bevolking is zwart, wat opvallend is omdat op andere eilanden veel mensen wonen met een Afrikaanse oorsprong. Wellicht heeft dit te maken met de tienduizenden Dominicanen die elk jaar hun vaderland verlaten om ergens anders een nieuw bestaan op te bouwen. Daarbij zien ze vaak de voordelen van de Dominicaanse Republiek over het hoofd.

Maar liefst 95% van de Dominicanen hangt het rooms-katholieke geloof aan, maar veel van hen zijn niet kerkgaand. Religie is een persoonlijke beleving op de Dominicaanse Republiek. Een deel van de bevolking staat wel officieel geregistreerd bij kerkgenootschappen, maar anderen richten zich meer op Afrikaanse godsdienstige rituelen, zoals voodoo. Verder zijn veel religies met elkaar vermengd. Daardoor houden zij hun eigen heiligenfeesten met kleurrijke ceremonies.Reisverhalen Dominicaanse Republiek

Bekijk reisverhalen Dominicaanse Republiek voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Dominicaanse Republiek. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Dominicaanse Republiek.


Rondreis aanbiedingen Dominicaanse Republiek

Reisorganisatie CheapTicketsReisorganisatie KrasReisorganisatie KuoniReisorganisatie Skytours

Bekijk Dominicaanse Republiek reisorganisaties

home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2019 Travelmonkey. All rights reserved.