Dominicaanse Republiek geografie

Dominicaanse RepubliekEigenlijk is de Dominicaanse Republiek geen eiland op zich, maar onderdeel van het eiland Hispaniola, dat in het noorden grenst aan de Atlantische Oceaan en in het zuiden aan de Caribische Zee ligt. De rest van het eiland wordt ingenomen door Haïti en daarmee is Hispaniola het enige eiland in de Caribische Zee dat verdeeld is over twee onafhankelijke landen. De oppervlakte van de Dominicaanse Republiek is misschien niet zo indrukwekkend (anderhalf keer Nederland), maar de kustlijn van 1500 meter is dat zeker.

Geografisch gezien is de Dominicaanse Republiek interessant omdat er zowel hoogte als diepte te vinden is. In de Atlantische Oceaan is het koraalrif Banco de la Navidad te vinden op 9000 meter onder zeeniveau en dat maakt het rif het op een na diepste punt in de wereld. Het letterlijke hoogtepunt van de Dominicaanse Republiek (en de rest van het Caribisch gebied) is de Pico Duarta, waarvan de top op 3175 meter ligt. Door de verschillende bergketens op het eiland zijn er klimaatverschillen die je niet zou verwachten.Reisverhalen Dominicaanse Republiek

Bekijk reisverhalen Dominicaanse Republiek voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Dominicaanse Republiek. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Dominicaanse Republiek.


Rondreis aanbiedingen Dominicaanse Republiek

Reisorganisatie CheapTicketsReisorganisatie KrasReisorganisatie KuoniReisorganisatie Skytours

Bekijk Dominicaanse Republiek reisorganisaties

home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2019 Travelmonkey. All rights reserved.