Dominicaanse Republiek natuur & klimaat

Dominicaanse RepubliekZowel het dierenrijk als het plantenrijk van de Dominicaanse Republiek is absoluut de moeite waard om je in te verdiepen. Onder de 8000 verschillende soorten planten die er leven vind je honderden soorten palmen en tientallen cactussen. Cordillera Central is de plaats waar je tientallen soorten bloemen kunt zien in een ware bloemenzee. Wat dieren betreft kun je letterlijk niet om de bultrugwalvis heen. Er zijn ook zeldzame zeekoeien, maar die laten zich niet vaak zien. Wel zie je er krokodillen, iguana’s en Caribische vogels.

Het gematigd tropische klimaat van de Dominicaanse Republiek zorgt voor een gemiddelde temperatuur van rond de 25 ºC. De passaatwinden waaien hier altijd en daarom is het continu lekker warm. Wel koelt het ’s avonds vaak af. Op de Dominicaanse Republiek komen veel orkanen voor, vooral in het seizoen van juni tot november, met de nadruk op september en oktober. De periode van mei tot november staat bovendien bekend als het regenseizoen.Reisverhalen Dominicaanse Republiek

Bekijk reisverhalen Dominicaanse Republiek voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Dominicaanse Republiek. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Dominicaanse Republiek.


Rondreis aanbiedingen Dominicaanse Republiek

Reisorganisatie CheapTicketsReisorganisatie KrasReisorganisatie KuoniReisorganisatie Skytours

Bekijk Dominicaanse Republiek reisorganisaties

home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2019 Travelmonkey. All rights reserved.