Dominicaanse Republiek bezienswaardigheden

Santo Domingo

Dominicaanse RepubliekIn de hoofdstad zijn nog ruïnes van gebouwen uit de vijftiende eeuw/begin zestiende eeuw te zien. De Capilla de Nuestra Señora del Rosario bijvoorbeeld, waar Columbus naar verluid nog heeft gebeden. Ook is er een fort te bezichtigen de kerker waarin diezelfde Columbus gevangen heeft gezeten. El Faro a Colón is de naam van het monument dat de eilandbewoners in 1992 hebben gebouwd voor Columbus ter gelegenheid van het vijfhonderdjarige herdenkingsfeest van de ontdekking van de Dominicaanse Republiek. De resten van de ontdekkingsreiziger liggen hier ook begraven, precies zoals Columbus dat graag wilde.

Intramuros

In de koloniale zone van Santo Domingo ligt Intramuros, het gedeelte van de stad dat vroeger ommuurd was en waar je nog heel veel interessante gebouwen kunt bezichtigen uit de beginjaren van de Spaanse overheersing. Alle bouwwerken in dit openluchtmuseum dateren uit het begin van de zestiende eeuw.

Samaná

Het schiereiland Samaná (en de plaats met dezelfde naam) wordt steeds populairder bij toeristen, al is het aantal cultuurhistorische bezienswaardigheden hier vrij beperkt. Ga je dus vooral voor zon, zee en strand en wil je voor de afwisseling nog eens iets bekijken, dan is Samaná een goede bestemming voor je.

Natuurreservaten en nationale parken

Dominicaanse RepubliekEr zijn maar liefst 31 van deze gebieden te vinden in de Dominicaanse Republiek en steeds meer vakantiegangers ontdekken ze. Overal zijn bezoekerscentra waar je meer informatie kunt krijgen, inclusief een routebeschrijving en zelfs een gids als je daar behoefte aan hebt. Je kunt ook een compleet verzorgde excursie regelen bij de meeste hotels. Het bekendste en grootste nationale park van het land is Jaragua, waar veel flamingo's, reigers en pelikanen leven. Bovendien vind je hier grotten met inheemse inscripties.

Puerto Plata

Dit is een van de oudste nederzettingen van het eiland en je vindt er dan ook nog Victoriaanse pakhuizen en houten woonhuizen met veranda's. De rumfabriek van Brugal biedt rondleidingen op werkdagen voor de liefhebber. Het kolossale Christusbeeld op de Monte Isabel de Torres (780 meter) is ook zeker de moeite waard. Met een kabelbaan kun je naar de top om te genieten van een spectaculair uitzicht over de stad en de kust.Reisverhalen Dominicaanse Republiek

Bekijk reisverhalen Dominicaanse Republiek voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Dominicaanse Republiek. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Dominicaanse Republiek.


Rondreis aanbiedingen Dominicaanse Republiek

Reisorganisatie CheapTicketsReisorganisatie KrasReisorganisatie KuoniReisorganisatie Skytours

Bekijk Dominicaanse Republiek reisorganisaties

home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2019 Travelmonkey. All rights reserved.