Nederlandse Antillen politiek & economie

CuracaoDe regering van de Nederlandse Antillen bevindt zich in Willemstad op Curaçao. Naast de Landsregering zijn er ook aparte eilandsbesturen.

De regering van de Nederlandse Antillen bestaat uit de gouverneur en de Raad van Ministers. De Nederlandse koningin benoemt de gouverneur bij Koninklijk Besluit en die benoemt op zijn beurt de ministers. Elk eiland levert bewindspersonen voor de landsregering. De gouverneur heeft een dubbele functie, namelijk hoofd van de regering en vertegenwoordiger van het Koningshuis in de Koninkrijksgebieden. De uitvoerende macht ligt bij de gouverneur in samenwerking met de Raad van Ministers. Verder heeft elk eilandgebied zijn eigen bestuur met een eilandsraad, een bestuurscollege en een gezaghebber. De eilandsraden zijn vertegenwoordigers van de bevolking.

De drie belangrijkste sectoren van de Antilliaanse economie zijn het toerisme, de olie en de (financiële) dienstverlening. Doordat de eilanden erg klein zijn is men vooral op handel met het buitenland gericht. De eilanden zijn voor een groot deel afhankelijk van de import. Er zijn handelsvoordelen omdat de Nederlandse Antillen geassocieerd zijn met de Europese Unie.Reisverhalen Nederlandse Antillen

Bekijk reisverhalen Nederlandse Antillen voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Nederlandse Antillen. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Nederlandse Antillen.


Rondreis aanbiedingen Nederlandse Antillen

Reisorganisatie CheapTicketsReisorganisatie Kras

Bekijk Nederlandse Antillen reisorganisaties

home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2019 Travelmonkey. All rights reserved.