Nederlandse Antillen geografie

CuracaoTot de Nederlandse Antillen worden vijf eilandgebieden gerekend: Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Bonaire en Curaçao (de Benedenwindse eilanden) liggen voor de kust van Venezuela. De overige drie eilanden horen bij de Bovenwindse eilanden en liggen ten oosten van Puerto Rico.

Bij het eilandgebied Sint Maarten wordt alleen de zuidelijke helft van het gelijknamige eiland Sint Maarten gerekend, want de noordelijke helft behoort tot het Franse overzeese departement Guadeloupe. De kleinere eilanden Klein Bonaire (eilandgebied Bonaire), Klein Curaçao (eilandgebied Curaçao) en Green Island (eilandgebied Saba) horen ook bij de Nederlandse Antillen.

Bonaire is niet groot, slechts 40 kilometer lang en hooguit 12 kilometer breed. Het eiland is ontstaan door onderzeese vulkaanuitbarstingen. Eigenlijk is Bonaire de top van een uit de zee stekende vulkaan. Dit kun je vooral goed zien aan de noord- en noordoostkant van het eiland. Het landschap kent veel grotten, lagunes en salinja’s. Deze zoutmeren zijn ontstaan doordat stukken land afgesloten raakten en onderliepen.Reisverhalen Nederlandse Antillen

Bekijk reisverhalen Nederlandse Antillen voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Nederlandse Antillen. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Nederlandse Antillen.


Rondreis aanbiedingen Nederlandse Antillen

Reisorganisatie CheapTicketsReisorganisatie Kras

Bekijk Nederlandse Antillen reisorganisaties

home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2019 Travelmonkey. All rights reserved.