Nederlandse Antillen geschiedenis

CuracaoDe Nederlandse Antillen werden eind 15e eeuw ontdekt door Alonso de Ojeda en door de West-Indische Compagnie in 1634 veroverd op de Spanjaarden. In de eeuwen die volgden zijn er een aantal machtswisselingen geweest en ook het bestuur van de eilanden was niet telkens hetzelfde. Maar na acht jaar onderhandelen werd op 15 december 1954 het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden ondertekend door Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen. Na 25 november 1975 bestond het Koninkrijk der Nederlanden alleen nog uit Nederland en de Nederlandse Antillen, omdat Suriname toen onafhankelijk werd.

Aruba volgde in 1986, toen het een status aparte kreeg: het werd een land binnen het koninkrijk. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Aruba onafhankelijk zou worden in 1996, maar dat is op eigen verzoek niet doorgegaan.

Ook Curaçao en Sint Maarten krijgen een status aparte binnen het koninkrijk vergelijkbaar met Aruba. Eerder was al afgesproken met Saba, Sint Eustatius en Bonaire dat deze eilanden Nederlandse gemeenten zouden worden met een burgemeester, wethouders en een gemeenteraad. Curaçao en Sint Maarten houden hun eigen wetgeving, de rest gaat over op de Nederlandse wet. Nederland neemt ook de schulden van de Antillen (2,5 miljard euro) over. Op 1 juli 2007 worden de Nederlandse Antillen ontbonden als land binnen het koninkrijk.Reisverhalen Nederlandse Antillen

Bekijk reisverhalen Nederlandse Antillen voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Nederlandse Antillen. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Nederlandse Antillen.


Rondreis aanbiedingen Nederlandse Antillen

Reisorganisatie CheapTicketsReisorganisatie Kras

Bekijk Nederlandse Antillen reisorganisaties

home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2019 Travelmonkey. All rights reserved.