Nederlandse Antillen cultuur

CuracaoHet grootste en dichtstbevolkte eiland van de Nederlandse Antillen is Curaçao. Bonaire volgt daarna qua grootte, maar er wonen veel minder mensen. Sint Maarten telt opvallend veel inwoners met een andere nationaliteit dan de Nederlandse: 49% van de bevolking komt er oorspronkelijk niet vandaan.

De officiële taal op de Nederlandse Antillen is Nederlands, maar op de Benedenwindse eilanden wordt vaak Papiaments gesproken, een creooltaal gebaseerd op Portugees of Spaans, met veel Nederlandse en ook Engelse en Franse invloeden. Op de Bovenwindse eilanden is Engels een veelgebruikte taal.

De bevolking van de Nederlandse Antillen is grotendeels rooms-katholiek. Daarnaast zijn er op de Bovenwindse eilanden grote protestantse gemeenschappen (pinkstergemeenten, methodisten, baptisten, zevendedagsadventisten en anglicanen). Op Curaçao en Sint Maarten bestaat van oudsher een aanzienlijke joodse gemeenschap en op Curaçao bevindt zich een moslimgemeenschap.Reisverhalen Nederlandse Antillen

Bekijk reisverhalen Nederlandse Antillen voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Nederlandse Antillen. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Nederlandse Antillen.


Rondreis aanbiedingen Nederlandse Antillen

Reisorganisatie CheapTicketsReisorganisatie Kras

Bekijk Nederlandse Antillen reisorganisaties

home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2019 Travelmonkey. All rights reserved.