Denemarken politiek & economie

DenemarkenAl vanaf 1849 is Denemarken officieel een constitutionele monarchie. De macht van het koningshuis is daarbij beperkt. Het parlement en de ministerraad (23 ministers in een centrumrechtse coalitie) hebben de uitvoerende macht in handen. Als klein land weet Denemarken hoe belangrijk het is om bondgenoten te hebben. Het land is dan ook lid van de Europese Unie, de Verenigde Naties, de NAVO, de OESO en de Noordse Raad (bestaande uit Noorwegen, Finland, IJsland, Zweden en Denemarken). 

Sociale zekerheid is een stokpaardje van de Denen, aangezien Denemarken een van de best georganiseerde welvaartsstaten is. In onderwijs en wetenschappen wordt continu geïnvesteerd om het hoge niveau te handhaven. Hoewel Denemarken een land is dat veel exporteert, heeft de bevolking toch de invoering van de euro afgewezen.Reisverhalen Denemarken

Bekijk reisverhalen Denemarken voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Denemarken. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Denemarken.


home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2019 Travelmonkey. All rights reserved.