Paspoort en visa

Natuurlijk heb je reisdocumenten nodig als je de grens over gaat. Minimaal een identiteitskaart, maar vaak ook een paspoort. Houd er rekening mee dat deze voor sommige landen nog minimaal zes maanden geldig moet zijn na terugkomst in Nederland. Ook moet je voor bepaalde landen een visum aanvragen. Dit kan bij de ambassade van dat land, maar soms ook bij aankomst. Een visum is niet voor elk land noodzakelijk, maar controleer toch voor de zekerheid of je er niet een moet aanvragen. Lees voor meer informatie het artikel "visum aanvragen".

Paspoort of identiteitskaart

De Europese identiteitskaart is geldig in de meeste landen, maar voor alle andere landen moet je beschikken over een paspoort. Als je jonger dan 16 jaar bent, kun je op het paspoort van je ouders worden bijgeschreven, maar je kunt ook een eigen paspoort krijgen met toestemming van je ouders. Een identiteitskaart mag je zelfstandig aanvragen vanaf je twaalfde.

Paspoort verloren of gestolen?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je paspoort kwijtraakt of gestolen wordt. In dat geval kun je bij de marechaussee een nooddocument kopen ter vervanging. Deze is niet overal geldig, dus doe zo snel mogelijk aangifte bij de ambassade, zodat er een nieuw paspoort kan worden gemaakt.home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2019 Travelmonkey. All rights reserved.