Bagage

Als je op wandelvakantie gaat, neem je natuurlijk geen twintig koffers mee, maar een backpack met alleen de hoognodige bagage. Ga je naar een luxe resort, dan hoef je niet te kijken op een beauty case meer of minder. Waar je ook naartoe gaat, zorg ervoor dat je bagage altijd is afgestemd op je soort vakantie én op het land dat je bezoekt. In sommige landen is het bijvoorbeeld niet gepast om veel huid te laten zien, hoe warm het er ook is. En ook in warme landen wordt het ’s avonds behoorlijk fris, dus hou daar rekening mee.

Licht reizen is een kunst

Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe beslis je immers wat onmisbaar is en wat je wel thuis kunt laten? Eigenlijk zou je de dingen kunnen wegstrepen die je ter plekke ook nog wel kunt kopen. Dat is vaak nog behoorlijk goedkoop ook. De inhoud van je toilettas zou idealiter bestaan uit kleine hoeveelheden (oftewel vakantieverpakkingen). Scheelt weer ruimte. Neem weinig kleding mee en was je kleren tijdens de reis. Laat ook kleding achter onderweg (oftewel: neem oude kleren mee). Denk in aantallen kilo’s, dus neem lichte dingen mee.

Hou rekening met je bestemming

Wij vinden bepaalde producten heel gewoon, maar dat is niet overal het geval. Ga dus na of je bijvoorbeeld op je reisbestemming toiletpapier en tampons kunt kopen, of dat je dat soort producten van thuis moet meenemen. Films, opslagmedia en batterijen zijn ook niet overal te koop (of alleen tegen hoge prijzen), dus neem deze ook mee. Je reisgarderobe moet ook geen legerbroeken of iets dergelijks bevatten als je naar een land gaat waar onlangs nog oorlog heeft gewoed. Denk ook aan de juiste stekkers (en adapters) voor eventuele apparaten die je bij je hebt.

Inpaklijst maken

Wat moet ik allemaal meenemen op reis? Een veelgestelde vraag. Een inpaklijst maken is vaak een goede oplossing! Een inpaklijst wordt ook wel een meeneemlijst genoemd overigens. Wil je weten hoe je je reistas het beste kan inpakken? Lees de tips om je tas in te pakken!home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2019 Travelmonkey. All rights reserved.