Winkelen

Het is altijd leuk om de winkels, bazaars, markten en kraampjes te bezoeken als je op vakantie bent. Je vindt er immers de meest exotische spullen. In sommige landen is het gebruikelijk om af te dingen wanneer je iets wilt aanschaffen, maar in andere landen wordt dat juist weer als een belediging opgevat. Zorg dat je weet wat de gebruiken zijn van je vakantieland. Ook is het handig om het prijsniveau te weten, zodat je ongeveer kunt berekenen wat iets mag kosten.

Afdingen: proberen kun je het altijd

In Nederland zijn we er niet aan gewend, maar in veel landen is afdingen bijna een nationale sport. Betaal dus nooit zomaar de prijs die als eerste wordt genoemd. Je weet dat toeristen altijd meer betalen dan de plaatselijke bevolking, dus probeer ook niet te veel af te dingen. Noem je uiterste prijs en loop weg van de steevast verontwaardigd kijkende verkoper. Mocht hij alsnog akkoord gaan met je bod dan roept hij je wel terug.

Verboden artikelen

Als je souvenirs hebt gekocht die gemaakt zijn van beschermde dier- of plantensoorten ben je dubbel fout. Allereerst door de schade die je de natuur aandoet door zoiets te kopen en ten tweede doordat je een hoge boete kunt krijgen voor het invoeren ervan. Denk ook niet slim te zijn door in het buitenland namaakproducten te kopen, want daar controleert de douane streng op tegenwoordig. Als ze je pakken ben je de artikelen kwijt en krijg je nog een fikse boete toe.home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2019 Travelmonkey. All rights reserved.