Veiligheid

Niet elk land is even veilig, ondanks het positieve reisadvies dat ervoor staat. Sommige delen van landen in Zuid-Amerika, Azi en Afrika worden beheerst door criminele organisaties, dus win informatie in voordat je vertrekt. Ga niet zomaar s avonds op pad en zeker niet op verlaten plaatsen.

Neem een kluis

Hoe gastvrij de bewoners van het land ook zijn, overal zijn mensen actief die misbruik willen maken van je onbezorgde vakantiegevoel. Let er daarom op dat je niet te veel geld op zak hebt en dat je de rest van je waardevolle spullen in een kluis opbergt. De meeste hotels bieden deze mogelijkheid standaard aan.

Draag geld op je lichaam

Zakkenrollers zijn slim, dus moet jij zorgen dat je slimmer bent. Bijvoorbeeld door je geld in een dichtgeritste buidel op je lichaam te dragen, verstopt onder je shirt. Vergeet even dat het niet echt een modeaccessoire is, maar denk aan je veiligheid.

Voor hulp naar de ambassade

Mocht je overvallen of beroofd zijn, ga dan naar de Nederlandse ambassade en doe daar aangifte van de gestolen goederen. Zij zullen je helpen met een nooddocument dat als tijdelijk paspoort dienst doet en de verdere afhandeling, zoals het contact met de plaatselijke politie.

Veilig reizen tips

Gebruik altijd je gezonde verstand en vertrouw op je instinct. Om veilig te reizen doe je er goed aan van tevoren enkele veilig reizen reistips te lezen. Door de juiste voorbereidingen te treffen is de kans klein dat je iets overkomt tijdens je reis. Ga je als vrouw alleen op reis? Lees de tips voor vrouwen op reis. Goede (en veilige) reis!home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2019 Travelmonkey. All rights reserved.