Fotograferen & filmen

In sommige landen, vooral islamitische, wordt het niet op prijs gesteld als je mensen fotografeert of filmt. De indianenstammen van de Amazone geloven zelfs dat hun ziel wordt aangetast als je dit doet. Hou er dus rekening mee dat het niet overal vanzelfsprekend wordt gevonden dat je alles op de gevoelige plaat vastlegt. Vraag eerst toestemming. Een weet je al welke fotocamera je meeneemt? Een grote fotocamera betekent ook automatisch meer gesjouw en gesleep. Een pocketcamera kan dan heel handig zijn.

Zorg goed voor je materiaal

Je analoge toestel en rolletjes zijn nogal kwetsbaar, dus wees hier voorzichtig mee als je reist. Hou je aan de voorschriften die gelden voor de apparatuur. Pas op met vocht en warmte, wat nog wel eens lastig kan zijn in de tropen. Met digitale apparatuur is het verstandig om je opslagmedia koel en donker te bewaren.

Nog wat tips

Gebruik in schaduwrijke gebieden (zoals de jungle) het liefst lichtgevoelige films van 400 asa. Maak vooral foto’s in de vroege ochtend en namiddag, want dan is het licht optimaal. Stop films nooit in je koffer, maar in de handbagage. De scanapparatuur op vliegvelden kan de foto’s die erop staan namelijk beschadigen. Voor meer tips lees je Goede reisfoto's maken.

Filmen op reis

Neem je een videocamera mee op reis? Dan kun je een prachtige reisfilm of vakantiefilm maken. Ook hier is het verstandig om vantevoren wel de tips voor filmen tijdens de reis door te nemen!home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2019 Travelmonkey. All rights reserved.