Douane

In principe zijn douanebeambten blij met je, want je komt geld besteden in hun land. Wat ze echter niet willen is dat je dingen meeneemt die niet door de beugel kunnen, met name drugs. Een blowtje mag bij ons dan wel normaal zijn, maar in Aziatische landen krijg je er zo levenslang voor. Wees dus niet zo stom om drugs of wapens mee te nemen in je bagage. Ruzie met de douaniers wil je ook niet uitlokken, dus hou je grapjes even voor je.

Aangifte doen

Bij vertrek uit het land krijg je de kans om de producten aan te geven die je meeneemt naar huis en hierover eventueel belasting te betalen. Doe je dit niet en wordt je alsnog gesnapt, dan kan het uitlopen op een hoge boete of zelfs gevangenisstraf. Beschermde diersoorten zijn helemaal taboe, dus let op wat je koopt!

Verboden artikelen

Als je souvenirs hebt gekocht die gemaakt zijn van beschermde dier- of plantensoorten ben je dubbel fout. Allereerst door de schade die je de natuur aandoet door zoiets te kopen en ten tweede doordat je een hoge boete kunt krijgen voor het invoeren ervan. Denk ook niet slim te zijn door in het buitenland namaakproducten te kopen, want daar controleert de douane streng op tegenwoordig. Als ze je pakken ben je de artikelen kwijt en krijg je nog een fikse boete toe.home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2019 Travelmonkey. All rights reserved.