Budget & geldzaken

Stel vooraf je budget voor de vakantie vast en hou je hier ook aan. Met de kosten van de vliegreis ben je er nog niet. Hou daar dus rekening mee, want je verblijf en levensonderhoud kost ook geld.

Neem geld mee

In sommige landen kun je niet overal terecht met je pinpas of creditcard. Daarom is het verstandig om altijd wat eurobiljetten mee te nemen die je ter plekke wisselt of neem vooraf bij de bank een bedrag op in de valuta van het land waarheen je reist. De wisselkoersen kunnen soms behoorlijk schommelen trouwens.

Ter plekke geld wisselen

De beste wisselkoers vind je in ieder geval niet in de grote steden, dus wissel het liefst in kleinere plaatsen of bij je eigen bank. Tel ook altijd je geld na of het wel klopt. In veel landen neemt men ook geen beschadigde biljetten aan, dus let ook daar op bij het wisselen.

Andere betaalmiddelen

Naast contant geld zijn travellerís cheques de meest geaccepteerde vorm van betaling in het buitenland. Pinautomaten zijn lang niet overal te vinden, dus aan je pinpas heb je niet altijd iets. Hetzelfde geldt voor creditcards.

Afdingen: proberen kun je het altijd

In Nederland zijn we er niet aan gewend, maar in veel landen is afdingen bijna een nationale sport. Betaal dus nooit zomaar de prijs die als eerste wordt genoemd. Je weet dat toeristen altijd meer betalen dan de plaatselijke bevolking, dus probeer ook niet te veel af te dingen. Noem je uiterste prijs en loop weg van de steevast verontwaardigd kijkende verkoper. Mocht hij alsnog akkoord gaan met je bod dan roept hij je wel terug.

Voor meer informatie en tips voor het reisbudget en geldzaken in het buitenland lees ook: reisbudget vaststellen, tips om geld te besparen en geldzaken in het buitenlandhome | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2019 Travelmonkey. All rights reserved.